Zaadjes bestellen

Klik hier om direct naar de de actuele zadenlijst te gaan...

 

 

Menu:
wat kosten de zaadjes
hoe te bestellen
hoe werkt de antwoordenveloppe
ik wil maar enkele soorten bestellen
ik wil grotere bestelling plaatsen
hoe betaal ik
ik heb geen internetbankieren
ik woon buiten nederland
het aantal zaden


hoe bestel ik zaadjes?
Dat doe je door de zadenlijst door te lopen, als je dat beheerst hier en daar te knippen en plakken, de namen of nummers te noteren en het lijstje te mailen naar gea@zaaisite.nl. Geef als onderwerp 'Zaadjesbestelling' op.

Geef naast de namen of nummers ook meteen het adres door waarnaar de zaadjes gestuurd kunnen worden. Dat voorkomt stagnatie bij de afhandeling.

 

Ben je niet zo heel handig met de computer, dan kun je
ook volstaan met alleen de zaad-id nummers te mailen.

 

Of kun je na de lijst in pdf te hebben gedownload, lekker op de bank met je tuinboeken of de laptop erbij de geprinte lijst doorspitten. Kijk wel even naar de datum van de lijst; het kan zijn dat intussen wat soorten op zijn. Dat kun je controleren bij de online zadenlijst. Die is altijd up-to-date.

Nadat ik je lijstje heb ontvangen kan ik bekijken of ik alles nog voor je heb en laat ik het totaal, het bedrag en mijn rekeningnummer weten.

BELANGRIJK:

bestel a.u.b. alleen van de ZADENLIJST
en NIET van het Menu-Planten-Info A-Zwat kosten de zaadjes
Bijzondere zaden, veel voorkomende zaden, veel zakjes, weinig zakjes, het maakt me niet uit, het is allemaal voor de hobby en met als doel:


'mijn tuin naar jullie toe te brengen'.


Voor alle soorten vraag ik ter compensatie voor mijn werk en kosten voor de website, het oogsten en beschikbaar maken euro 0,75 per zakje.
Plus daarbij het geld voor de verzending.

de verzendkosten


Voor bestellingen binnen Nederland is dat:

tot 12 zakjes 1 euro
12-20 zakjes 2 euro


Voor bestellingen buiten Nederland, maar binnen Europa is dat:

tot 12 zakjes:  euro 1,50
12-20 zakjes: euro 3,00


ik wil maar enkele soorten bestellen
Dat maakt me niet uit, 5 zakjes, 20 zakjes, ... 100 zakjes, het is net wat je zelf gebruiken kunt en wat ik beschikbaar heb. Ik oogst uit eigen tuin voor de hobby en oogst niet enorm veel zaden per soort. Daar moet men rekening mee houden.ik wil een grote bestelling plaatsen

De zaaisite is een particulier initiatief en een hobbysite. Ik heb dus van alle zaden niet even veel of grote hoeveelheden. Sommige zaden oogsten gemakkelijk en daar heb ik er dan wat meer van; van andere echter, daar heb ik maar een paar porties van. Het is dus wat dat betreft, die het eerst bestelt, die de grootste kans heeft dat zaden niet uitverkocht (vergeven) zijn. Want ook hier: op = op.

Het aantal zakjes (of porties) dat je bestelt maakt me niet uit, 5, 10, .. 100. Als ik ze heb dan maak ik ze in orde. Heb ik ze niet (meer), dan heb je pech gehad ;-)


hoe betaal ik ?

De meesten kiezen voor internet-bankieren, ook heb ik PayPal als je dat gemakkelijk vindt. Mail me maar even voor de gegevens.


ik heb geen internetbankieren

Een aantal onder jullie, zo is gebleken, betalen liever cash, door bijvoorbeeld een boeken- of kadobon, postzegels of door een biljet te sturen. Stuur maar een mailtje dan overleggen we dat even hoe dat het beste aan te pakken.


ik woon buiten nederland

Woon je in elders in Europa, en wil je per internet betalen, dan heb je naast het rekeningnummer ook de IBAN en BIC gegevens nodig. Mail me maar als je die nodig hebt, dan geef ik ze door.


het aantal zaden
Zaaisite is een hobbywebsite. Als je met iemand ruilt of tegen een geringe vergoeding zaden aan een particulier levert, dan is dat bedoeld voor eigen gebruik in de tuin, voor de hobby. Het is dus niet nodig om enorme hoeveelheden zaden te sturen (en ook niet om dat te verwachten).

Het aantal zaden wisselt per grootte, minimaal van 5-10 van grote zaden ((grootte van een boon), naar 10-20 van middelgrote zaden (doperwt), 25-50 van zaden van middelgrote (suikerkorrel) zaden en honderden van kleine zaden (zout).

Heb je grotere aantallen nodig, geef dat even aan. Ik kan daar dan rekening mee houden. Ook kun je natuurlijk besluiten om meerdere porties te bestellen. Als ik de zaden heb, dan heb ik daar geen moeite mee.

Ik hoop dat je veel leuke soortjes uit de lijst zult kunnen kiezen. Hou de lijst in het oog, want vrijwel elke dag vallen er weer soorten af en komen er weer bij.


En wacht vooral niet te lang met bestellen,
want ook hier is het op = opAller hartelijkste tuingroeten... Gea2021 © Gea's Zaaisite